· qr koder · 2 min read

Skapa en QR-kod med smarta egenskaper

Lär dig att skapa anpassade QR-koder med smarta egenskaper för din verksamhet eller personligt bruk. Följ vår guide för att börja nu!

Lär dig att skapa anpassade QR-koder med smarta egenskaper för din verksamhet eller personligt bruk. Följ vår guide för att börja nu!

Vad ska QR-koden innehålla?

Innan du skapar en QR-kod, måste du bestämma vilken typ av information den ska innehålla. Det kan vara en URL till en hemsida, en text, ett telefonnummer, en vCard för kontaktinformation, eller något annat dataformat som stöds.

Välj en QR-kodgenerator

Det finns många onlineverktyg och appar som kan generera QR-koder. Dessa verktyg är ofta gratis och mycket användarvänliga. Om din QR-kod är avsedd för en viktig och permanent plats, som offentliga skyltar eller permanenta affischeringar, är det viktigt att välja en pålitlig leverantör. En pålitlig leverantör kan erbjuda möjligheten att modifiera QR-kodens egenskaper “on the fly”, efter behov, vilket är viktigt för att kunna uppdatera informationen utan att behöva skapa en ny kod.

Ange Information

När du har valt en QR-kodgenerator, ange den information du vill koda. Om det till exempel är en webbadress du vill länka till, kopiera och klistra in URL:en i det angivna fältet.

Många QR-kodgeneratorer tillåter dig att anpassa designen på din QR-kod. Du kan ändra färger, lägga till en logotyp, eller välja olika mönster för att göra din QR-kod mer iögonfallande och anpassad till ditt varumärke eller dina personliga preferenser.

När du har angett all nödvändig information och anpassat designen (om du önskar), klicka på knappen för att generera QR-koden. QR-koden skapas omedelbart och kan vanligtvis laddas ner i olika format, som PNG, JPG, SVG eller PDF.

Testa QR-koden

Innan du distribuerar din QR-kod är det viktigt att testa den för att se till att den fungerar som den ska. Använd en smartphone med en QR-kodläsare (de flesta moderna smartphones har denna funktion inbyggd i kameran) för att skanna koden och verifiera att den leder till rätt information.

Placera QR-koden

Nu när din QR-kod är skapad och testad, kan du använda den på olika sätt. Du kan inkludera den i tryckt material som visitkort, broschyrer, affischer, eller digitalt, som i e-postsignaturer eller på din hemsida. Kom ihåg att placera QR-koden där den är lätt synlig och informera mottagarna om vad koden leder till för att öka chansen att de skannar den. Om QR-koden är avsedd för en permanent plats, se till att den är tillräckligt stor och tydlig för att läsas på avstånd och i olika ljusförhållanden.

Tillbaka till Bloggen