Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om QR-koder och dinqr. Om du inte hittar svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

Hur gör jag för att skanna en QR-kod?

För att skanna en QR-kod behöver du en smartphone med en kamera och en QR-kodsläsare. Om du inte har en QR-kodsläsare kan du ladda ner en gratis från App Store eller Google Play.

Vad är en QR-kod?

En QR-kod är en typ av streckkod som kan innehålla information, vanligtvis länkar. QR-koder används för att snabbt och enkelt dela information med andra. Läs mer om hur du kan använda QR-koder i vår blogg.

Vilken QR-kod är gratis?

En dinqr QR-kod är alltid gratis att scanna. Du kan även skapa en QR-kod gratis hos dinqr.

Kan man scanna med Iphone?

Ja, du kan scanna QR-koder med en Iphone. Vissa modeller kan scanna med hjälp av kameraappen. Om du inte har en QR-kodsläsare kan du ladda ner en gratis från App Store.

Måste man ha en app för att skanna en QR-kod?

Vissa smartphones har en inbyggd QR-kodsläsare i kameraappen. Om du inte har en QR-kodsläsare kan du ladda ner en gratis från App Store eller Google Play.

Hur gör man en egen QR-kod?

För att skapa en egen QR-kod behöver du en QR-kodsgenerator. Det finns flera olika tjänster som erbjuder gratis QR-koder, till exempel dinqr.

Varför kan jag inte skanna en QR-kod med Swish?

Om du har problem med att skanna QR-koder med Swish kan det bero på att din telefon inte stödjer QR-kodsläsning. Kontakta Swish support Swish support för hjälp.

Hur skannar jag med mobilen?

Öppna kameraappen och rikta kameran mot QR-koden. Om kameran inte automatiskt känner av QR-koden kan du behöva trycka på en knapp för att aktivera QR-kodsläsaren.

Hur länge håller en QR-kod?

En QR-kod håller så länge den är läsbar. Om QR-koden är skadad eller sliten kan den bli svår att läsa. För att förlänga livslängden på QR-koden kan du skydda den med en plastficka eller laminera den.

Hur får man fram en QR-kod på BankID?

BankID använder sin egen typ av QR-koder, om du behöver hjälp med dem, kontaka BankID support.

Hur fungerar det här med QR-koder?

En QR-kod fungerar genom att kameran på din smartphone läser av koden och tolkar informationen. QR-koder innehåller oftast länkar, som då tar till en webbsida när du scannar.

Vilken QR app är bäst för Android?

Det finns flera olika QR-kodsläsare att välja mellan för Android. Några populära alternativ är Google Lens, QR & Barcode Scanner och QR Code Reader.

Hur får jag en egen QR-kod?

För att skapa en egen QR-kod behöver du en QR-kodsgenerator. Det finns flera olika tjänster som erbjuder gratis QR-koder, till exempel dinqr.

Vad används en QR-kod till?

En QR-kod fungerar genom att kameran på din smartphone läser av koden och tolkar informationen. QR-koder innehåller oftast länkar, som då tar till en webbsida när du scannar.

Vad kostar det att skapa en QR-kod?

Att skapa en QR-kod är gratis. Det finns flera olika tjänster som erbjuder gratis QR-koder, till exempel dinqr.

Kan man skriva ut sin Swish QR-kod?

Ja, du kan skriva ut din Swish QR-kod och använda den som en betalningslänk. För mer information, gå till Swish.

Kan man skanna en QR-kod från en bild?

Ja, du kan skanna en QR-kod från en bild. Öppna kameraappen och rikta kameran mot bilden. Om kameran inte automatiskt känner av QR-koden kan du behöva trycka på en knapp för att aktivera QR-kodsläsaren.

Upptäck mer innehåll på vår blogg.

Se alla blogginlägg »

Hur skannar jag en QR-kod?

Upptäck hur du enkelt skannar QR-koder med din smartphone och utforskar de oändliga möjligheterna de erbjuder. Börja skanna idag!